fredag 11 juni 2010

Rabarberpaj

Har gjort världens godaste rabarberpaj i kväll!
Den är farligt god...
Så här gör man den:
Ingridienser:
Ca 4 rabarberstjälkar
100 g smör
150 gr mjöl
2,5 dl strösocker
1 tsk bakpuver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1st ägg, uppvispat
Gör så här.
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en skål, sockra efter smak. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter och lägg sedan i rabarbern.
  2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ned det smälta smöret och ägget. Bred degen över rabarbern.
  3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Servera med vaniljsås eller glass!

Receptet är ursprungligen ett recept på en äppelpaj (hittat i Allt om Mat 2008) som också är supergod.


2 kommentarer:

Follow Signe Katarina