Har gjort världens godaste rabarberpaj i kväll!
Så här gör man den:
Ingridienser:
Ca 4 rabarberstjälkar
100 g smör
150 gr mjöl
2,5 dl strösocker
1 tsk bakpuver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1st ägg, uppvispat
Gör så här.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en skål, sockra efter smak. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter och lägg sedan i rabarbern.
- Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ned det smälta smöret och ägget. Bred degen över rabarbern.
- Grädda 40 min i nedre delen av ugnen tills pajen fått en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås eller glass!
Receptet är ursprungligen ett recept på en äppelpaj (hittat i Allt om Mat 2008) som också är supergod.
Ser och låter ljuvligt ut.. mums!
SvaraRaderaJa den är farlig...:)
SvaraRadera